---- Information om Corona/Covid-19 ----

Om oss

INDEPENDENT KOSTYM

Foto: Bo Brinkenfalk
I ett kostymförråd på 1600 kvadratmeter i Frihamnen i Stockholm förvaltar vi arvet av en 85-årig svensk film- och teaterhistoria. Hos oss samsas kostymer i tiotusental – både nysytt och i original med tillhörande accessoarer och skor. Lagret är uppdelat i en historisk avdelning med kostymer uppdelade enligt epok från medeltid till förra sekelskiftet samt fantasi och show, och en modern avdelning som rymmer 1920-tal till nutid.
Idag är vi en självklar mötesplats för Nordens kostymtecknare, stylister och andra professionella som arbetar inom film, tv, teater och reklam. I vår syateljé tillverkar vi för all slags produktion och våra lokaler rymmer även ett flertal projektrum för mask och kostym.


PRESSLÄNKAR >>

VI INGÅR OCKSÅ I INDEPENDENTFAMILJEN

Studio20_2

Två kompletta studios.

Independent Studios har varit igång sen 1999 som uthyrare av filmstudios och leverantörer av inspelningslösningar för filminspelning, TV-inspelning och stillbildsfotografering. Våra ljudisolerade studios på 335 kvm och 552 kvm, med högt i tak och rundfond, är ritade och byggda från grunden av filmarbetare för filmarbetare, där alla detaljer tänkts igenom noga redan innan huset tagit form. Vi erbjuder bland annat stora lastportar i markplan för enkel last och loss, lastgrav och dekorverkstad i direkt anslutning till studiorna. Välkomna!

www.independentstudios.se
dekor

INDEPENDENT DEKOR

Vi finns till för att åt scenografer, producenter, regissörer och andra kreatörer producera dekor och scenografi som levandegör deras idéer. Vi producerar både för filmstudios och för locations i hela Norden. Detta med dekorateljéer i både Stockholm och Luleå. Som komplement till produktionen av fysisk dekor erbjuder vi även produktion av integrerad fysisk och digital dekor, VFX.
I huvudsak innebär detta att det som är opraktiskt eller för dyrt att byggas fysiskt, kan skapas digitalt för att, på bästa sätt, matcha fysisk dekor/scenografi i studio eller på location. Integrationen av fysisk och digital dekor skapar också möjligheter att bibehålla scenografens idéer och vision genom hela produktionen. www.independentdekor.se