Independent Kostym

Nordens ledande kostymförråd

Independent Kostym är Nordens ledande kostymförråd för professionella inom film- och tv-produktion samt företagsevent. I våra lokaler i Frihamnen i Stockholm finns kläder, skor och accessoarer för uthyrning på mer än 1600 kvadratmeter. För produktion erbjuder vi allt från projektrum och tillverkning till logistik och assistans, både in-house och på set. Du kan även hyra hos oss som privatkund, för maskerad och fest.

Vi förvaltar arvet av svensk film- och teaterhistoria. En stor del av våra samlingar har sin begynnelse i samband med att svensk filmindustri växte fram under 1900-talets första hälft. I många av våra kostymer återfinns etiketter från filmbolag som Europafilm, Sandrews och SF. Genom åren har även kostymer från Riksteatern, Dramaten och Operan inkluderats i förrådet. Tack vare produktioner, kostymdesigners och privatpersoner fortsätter samlingen att ständigt växa.

2006 blev kostymförrådet en del av Independent Group under namnet Independent Kostym, i samband med att den tidigare ägaren Svenska Filminstitutet avyttrade förrådet. Vi är idag mycket stolta över att vara Nordens största och mest öppna kostymförråd – en självklar mötesplats för både svenska och internationella kostymdesigners, stylister och andra professionella inom de kreativa branscherna.

Independent Studios

Filmstudios där allt är möjligt

Vi har varit igång sedan 1999 som uthyrare av filmstudios och leverantörer av inspelningslösningar för filminspelning, tv-inspelning och stillbildsfotografering. Våra ljudisolerade studios på 335 kvm och 552 kvm, med högt i tak och rundfond, är ritade och byggda från grunden av filmarbetare för filmarbetare, där alla detaljer tänkts igenom noga redan innan huset tagit form. Stora lastportar för enkel last och loss, lastgrav och dekorverkstad i direkt anslutning till studiorna. Smink-/kostymloger, anpassade lokaler för produktionsledning, loungerum, pentry och wc – allt på markplan för effektiva produktionsflöden. Vi erbjuder även matsal och in-house catering, samt fri parkering med tillgång till laddstolpar för elbilsladdning. Vi vill att du ska lämna oss med en varm känsla i kroppen och med en smidig produktion bakom dig.

Independent dekor

Produktion av scenografier, dekor och utställningar

Med Independent Dekors 25-åriga erfarenhet av att samarbeta med kreatörer från olika branscher vågar vi påstå att vi har både kunskapen, erfarenheten och passionen för att kunna levandegöra kreatörernas idéer och visioner. Detta oavsett små eller stora projekt. Utställningar, filminspelningar, teaterscenografi eller fysiska komplexa konstruktioner för event. Independent Dekor producerar med utgångspunkt i egen modern fullt utrustad dekoratelje i Stockholm, Nacka eller direkt på plats med uppdragsgivaren.