Projektrum

Hyr rum och få tillgång till 1600 kvadratmeter kostym

Hos oss kan du hyra rum för både längre produktioner och kortare projekt. För närvarande har vi fyra projektrum för uthyrning och åtta externa provrum fördelade på fyra separata hörnor. Alla projektrum har vitmålade väggar och flera av dem har vackert dagsljusinsläpp.

När du hyr produktionsrum hos oss får du, förutom det utrymme du hyr, även tillgång till vårt kostymförråd. Det kan särskilt underlätta i förproduktion då du mitt under en provning snabbt kan byta ut plagg som inte passar. Extra kostnader och transporter minimeras då du inte behöver hyra mer än det som är provat här på plats.

Önskar du hålla enstaka provningar i något av våra provrum debiterar vi en mindre avgift för varje medverkande du provar på. För vissa provrumssektioner debiteras ett minimibelopp för en dag.

Välkommen att kontakta oss för aktuella prisuppgifter och bokning.

solsidan

45 kvm

Maskstation

Provrum

stationen

20 kvm

Maskstation

salongen

18 kvm

Väggspegel med lysrör för enklare maskarbete

Provrum

Tillhörande utrymme för parkering av arbetsstänger
Förtur till bokning av enstaka dagar vid Soffan

Skafferiet

15 kvm

Maskstation

Provrum i direkt anslutning till rummet 
Tillhörande utrymme för parkering av arbetsstänger
Förtur till bokning av enstaka dagar vid Soffan 

provrum

För dessa utrymmen debiterar vi per person du provar på, för Soffan och Fönstret gäller ett minimumbelopp per arbetsdag.

Soffan

Ett utrymme i anslutning till Skafferiet med ett provrum och plats för lounge eller arbetsstänger

Fönstret

Dagsljusinsläpp och utsikt över hamnen, två provrum i fil, arbetsbord och fast arbetsstång

Gången

Tre provrum i fil på den moderna sidan, med arbetsstationen Skrubben bredvid 

Historiska

Två provrum i fil, i hjärtat av den historiska avdelningen

Kostymör & assistans

Anlita våra erfarna kostymörer

Våra kostymörer har gedigen erfarenhet av produktion och tar uppdrag både som ansvariga kreatörer och kostymassistenter. Vår personal kan vårt sortiment utan och innan och har bred kunskap inom mode och kostymhistoria för olika epoker.

Som ansvariga kostymörer gör vi allt från att skapa moodboards och plocka kostym till att hålla i kostymprov och ansvara för kostym under inspelning och fotografering.

Du kan anlita oss för kostymassistans, både för kortare inhopp och längre produktioner. Vi erbjuder våra tjänster i samband med research och utplock, samt med måttagning och kostymprov för medverkande. Självklart går vi gärna ut på set. Vid behov bokar vi även dina bud och transporter.

Assistans på distans

Vid tillfällen då det är ont om tid och du inte har möjlighet att komma till oss, kan du boka våra kostymörer för assistans med utplock efter dina moodboards och måttlistor. Vi presenterar ett urval digitalt så du kan välja ut det du vill att vi skickar inför ditt kostymprov. Allt detta vare sig det gäller en enstaka kostymering, ett flertal karaktärers handplockade garderober eller några hundra statister klädda i en viss färgskala.

Om dina medverkande har kortare resväg till oss än till dig, kan vi i våra lokaler hålla i kostymprov som du ansluter till via videolänk.

Självklart erbjuder vi även tjänster kring bokning av frakt och tullhantering.

Ateljé & tillverkning

Sömnad och tillverkning för produktion

I vår syateljé tar vi emot tillverknings- och sömnadsuppdrag för alla slags produktioner; film, tv, event och reklam. Här åtar vi oss mindre såväl som större uppdrag. Vi erbjuder även möjligheten för produktioner att hyra ateljéplats för egen skräddare, per dag eller under längre perioder.

Välkommen att kontakta oss för prisuppgifter och bokning.

Yta ca 35 kvm

Klippbord 175 X 120 cm
Industrisymaskin Consew model 315
Industrisymaskin JUKI CP-180
Industrioverlock Union Special
Hushållsymaskin Janome DC 4030 
Hushållsoverlock PFAFF Coverstyle